Уредување на градската плажа “Калдрма”

Градската плажа “Калдрма” во Нов Дојран повторно ќе заживее. Една од најстарите плажи во Дојран и своевремена гордост на жителите од Нов Дојран, “Калдрмата” се враќа во полн сјај. На огромно задоволство на сите љубители на езерско капење ве известуваме дека плажата ќе биде подготвена да ги пречека своите први капачи и љубители на сончањето на самиот старт на овогодинешната туристичка сезона.

Со овој проект Општина Дојран ја зголемува својата туристичка понуда и се вбројува меѓу најпосакуваните дестинации за одмор и релаксација во нашата држава.