Промовирани потенцијалите за инвестирање во Дојран пред економските советници при МНР

Економските советници при Министерството за надворешни работи кои наскоро ќе не претставуваат во нашите дипломатско – конзуларни претставништва во Абу Даби, Минхен, Варшава и Анкара беа на работна посета во Општина Дојран.
Пред нив беа презентирани капацитетите и потенцијалите на Дојран, а секако беа разгледани можностите за развој и инвестиции во туризмот, зголемување на капацитетите во индустријата и инвестиции во земјоделството, особено изнаоѓање на нови пазари за пласман на овошје и зеленчук.
Беше презентирано и учеството на Република Северна Македонија на Expo 2020 Dubai, каде ќе се претставува и Општина Дојран.
Присуствуваа и претставници од стопанскиот сектор кои дејствуваат на територијата на нашата општина, разговараа за можност за зголемување на нивните капацитети и изнаоѓање на нови партнери за соработка.