Министерот за транспорт и врски Бочварски во посета на Дојран

Денес во посета на општина Дојран беше Министерот за Транспорт и врски-Благој Бочварски.
На средбата официјално беа потпишени договорите за изградба на трите централни улици во с.Фурка, с.Црничани и с.Николиќ и со ова официјално се означува почетокот за изградба на овие три локални улици
Во следниот период отпочнува изградба на централните улици со вкупна должина од околу 3 километри.
-с.Фурка – 1460м
-с.Црничани -730м
-с.Николиќ – 760м
Вкупна инвестиција на овие проекти е 25.826.925 денари. Прокетот е финансиран од Министерство за транспорт и врски.