Општина Дојран ги доби првите државни прваци во карате

Дарија Џониќ и Михаела Јовановиќ се двете победнички во поединечни борби на државното првенство за деца од 10 до 13 години во карате – кумите. Со оваа победа, Дарија и Михаела го обезбедија своето членство во карате репрезентацијата на Р.С.Македонија и токму денешните освоени златни медали им ги отворија вратите за учество на Балканското првенство во карате!
Со овој нов успех, нашата општина испишува историски успех во карате спортот.
Она што особено ме радува е доказот дека Општина Дојран умее да ги препознае талентираните, храбрите, знае да вложи онаму каде што трудот и макотрпните тренинзи, неминовно ќе вродат со успех.
Продолжуваме да се грижиме за младите во Дојран, продолжуваме да инвестираме во спортските здруженија и спортистите кои допрва треба да блеснат на македонската спортска сцена.