Покана за 5ти Ноември

This event has ended

ЈАВНА ПОКАНА

Почитувани сограѓани и љубители на Дојран,
чест и задоволство ми е да ве поканам на одбележувањето на 5ти Ноември (Понеделник), денот на ослободувањето на Дојран.

Програма:

СТАР ДОЈРАН
• 11:00 Положување свежо цвеќе на спомен обележјето во Стар Дојран
• 11:15 Кратка кутурно-уметничка програма подготвена од учениците
• 11.30 Свечена седница на Советот на Општина Дојран

НОВ ДОЈРАН
• 12:00 Крос на учениците од ООУ Кочо Рацин-Нов Дојран
• 12:30 Спортски натпревари (Фудбалско игралиште ”Истатов”)
• 12.30 Положување свежо цвеќе пред спомен обележјето (Градски парк –Нов Дојран)
– Културна програма подготвена од учениците
– Доделување награди за победниците од кросот

Музеј на Прва Светска Војна – Стар Дојран

*13:00 – ПРИЕМ
* 13.30 – Поздравен говор на Градоначалникот на Општина Дојран,
Анго Ангов
* 13.45 – Доделување благодарници и плакети
* 14.00 – СВЕЧЕН КОКТЕЛ