Поради поволните климатски услови, особено во зимскиот период, во општина Дојран постојат услови за базични подготовки на спортските екипи. Во Нов Дојран постои тревнато фудбалско игралиште, додека во рамките на Мотелот „Истатов” постои спортско-рекреативен центар со спортска сала, игралиште, отворен базен, сауна и теретана.Спортски друштва:

Фудбалски клуб ФК „Дојранско Езеро” од Нов Дојран:
Ловечко друштво „Дојран” од Стар Дојран;
Спортско риболовно друштво “Дојранско Езеро” од Нов Дојран
ЖФК „Истатов“

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility