Акција за чистење и разубавување на централното градско подрачје во Стар Дојран денес спроведоа учениците од О.О.У “Кочо Рацин” Нов Дојран, во соработка со Општина Дојран. Целта е да се подигне свеста кај најмладите за хигиената и за значењето на животната средина.

Ова случување е предвесник на настанот кој е закажан за во петок, 12.10.2018та година, а повод ќе биде Европскиот ден за соработка во рамки на Интерег ИПА програмата за прекугранична соработка со соседна Република Грција.

Наскоро ќе бидат објавени повеќе информации за претстојниот настан кој ќе се спроведе со финансиска поддршка во рамките на Интерег ИПА Програмата, оддавајќи посебно внимание на соработката помеѓу Националното тело и Управувачкото тело во Програмата.

Previous Порибување со 1 750 килограми крап (ВИДЕО)

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility