Градоначалникот Ангов денес оствари работна средба со Амбасадорот на Р. Франција во Р. Македонија, г-дин Кристијан Тимоние.

Амбасадорот покажа особен интерес за историјата на Дојран, фронтовата линија од Првата Светска Војна и изрази желба за соработка во областа на историскиот туризам.
Градоначалникот и Амбасадорот разменија мислења и идеи за развој на културата во Општина Дојран, уметноста, алтернативниот туризам, а секако беше разговарано и за можноста нашата општина да користи средства од ЕУ фондовите и останати фондови кои нудат грантови и средства за развој на општините. 


Амбасадорот изјави дека е воодушевен од природниот потенцијал на општината и најави дека ќе присуствува на прославата на 5ти Ноември, денот на ослободувањето на Дојран. Исто така, тој изјави дека следната посета ќе ја искористи за да го посети основното училиште “Кочо Рацин” во Нов Дојран за да види како се одвиваат часовите по француски јазик
Соработката на Општина Дојран со Амбасадата на Р. Франција ќе се интензивира во наредниот период на заедничко задоволство на двајцата соговорници, а во интерес на граѓаните на Дојран.

Previous Одбележан европскиот ден на соработката

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility