Соопштение за одржување на јавна консултација на план за управување со животна средина за   “Потпроектот Дојран – туристички бисер на Југоисточна Македонија

Октомври  14, 2019год.

Ве информираме дека на 28.10.2019 (понеделник) ќе се организира ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА  на План за управување со животна средина во рамки на проектните активности на “Потпроектот Дојран – туристички бисер на Југоисточна Македонија“,преку единицата за спроведување : Проект за локална и регионална конкурентност – LRCP,каде што се вклучени  повеќе активности, дадени во продолжение:

  • Партерно и хортикултурно уредување на Зелена рекреативна зона – Градски парк Дојран
  • Санација на оштетени делови на Отворена летна сцена
  • Асфалтирање на улица до Отворена летна сцена
  • Партерно и хортикултурно уредување на Отворена летна сцена

 

Финансирањето на овој проект е обезбедено со средства од меѓународни финансиски институции (Светска Банка), според чии барања во делот на заштита на животната средина и социјалните аспекти, , потребно е да се организира јавна консултација со засегнатите страни и локалното население.

Планот за управување со животната  средина за “Потпроектот Дојран-туристички бисер на Југисточна Македонија“ е достапен на увид во просториите на општина Дојран како и на официјалната веб страница www.opstinadojran.gov.mk.

Јавната консултација  ќе се одржи во: Општинa Дојран на 28.10.2019 година (понеделник) со почеток во 13 часот во салата за состаноци  на општина Дојран.

Лице за контакт:

Општина Дојран

Мито Велчев

Тел.034 – 225 -278

Е-mail:dojran@t.mk

 

Сите формулари на македонски, англиски и албански јазик, како и планот за управување со животната средина
“Дојран – Туристички бисер на Југоисточна Македонија“ на македонски, англиски и албански јазик може да ги најдете на следниот линк:

https://dojran.gov.mk/documents/

Previous Европска недела на спортот во Дојран

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility