По шест години пауза, вчера (20.09.2020г.) во Дојран, Македонската триатлон федерација во соработка со Општина Дојран организираа триатлонски натпревар. Настапија 91 спортист од сите возрасти, поеднинци и клубски претставници од земјава во 12 различни категории.
Триатлонот е спорт кој зема замав во Македонија со свои следбеници, а вклучува три дисциплини, брзинско трчање, велосипедско возење и пливање. Победник е најбрзиот натпреварувач во сите три траси.
Сите учесници и организатори се придржуваа на ковид протоколите, за што и стартовите на секој од учесниците беше во бранови на секои 20 секунди, со пет натпреварувачи во бран, а конечниот резултат се бодираше на крајот од трките.
Настапуваа следните категории: Сениори/ки (2000 година и постари), Јуниори/ки (2001-2004 година), Кадети/ки (2005-2007 година) и Рекреативци/ки (2004 година и постари), Деца од 2008-2011 и Деца од 2012 и помлади).

Натпреварот помина во одлична атмосфера, беа присутни голем број туристи, но и гости кои дојдоа специјално за триатлонот. Целиот настан беше во организација на Триатлон Федерацијата на Македонија и на Општина Дојран, а помагатели беа Агенцијaта за млади и спорт и Олимписки Комитет на Северна Македонија.

Previous Формулар и брошура за јавна поплака

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility