Денес и утре во хотелот “Истатов” во Нов Дојран се одржува обука за директори на воспитно – образовните установи, детски градинки, која ја организира Институтот за европски образовни, социо-културни и економски политики ЕВРОПА ЗА ТЕБЕ.
             Тема на обуката е “Образованието, семејството и менталното здравје во време на Ковид 19”. Обуката ја реализира мултидисциплинарен тим од областа на психологијата, педагогијата и социологијата на следните поттеми:
1. Проф. д-р Ана Фрицханд, „Предизвиците пред менталното здравје во време на пандемијата на Ковид 19“;
2. Проф. д-р Елизабета Томевска-Илиевска, „Модели на вербална и невербална комуникација со децата во услови на пандемија“;
3. Проф. д-р Татјана Стојаноска Иванова, „Улогата на семејството и масовните медиуми во време на Ковид 19 – предизвици и последици.
Во време на светската пандемија предизвикана од Ковид 19, ваков вид на предавање е неопходно за зачувување на физичкото и менталното здравје на најмладите членови во општеството – децата.
Општина Дојран како и секогаш ги поддржува обуките кои се однесуваат на образование, здравство и полесно справување со вирусот кој моментално е најголем предизвик за сите држави во светот.
Previous Одржан триатлон во Дојран

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility