Денес и утре се денови на жалост во Општина Дојран, откако советниците на општината  едногласно ја донесоа оваа одлука на вонредната седница закажана по повод трагичната смрт на младиот Бранко Николиќ, жител од селото Николиќ.

Знамињата ќе бидат истакнати на половина копје, културните, спортските и забавните манифестации ќе бидат одложени.

Градоначалникот Ангов нагласи дека тагата е голема и неизмерно сочувствува со болката на семејството Николиќ.

“Најмалку што можеме да направиме е да прогласиме ден на жалост во Дојран. Сакам да ја искажам намерата на општината и граѓаните, бидејќи во овие моменти на тага и жалост сите сме сполетни”, истакна градоначалникот.

Previous Уредување на градската плажа “Калдрма”

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility