Првиот триатлон во тековната 2021 година ќе се одржи во Дојран. Натпреварот е во организација на ТФМ и Општина Дојран, а како помагатели се јавуваат Агенцијaта за млади и спорт и Македонскиот Олимписки комитет.

Пријавени се над 100 натпреварувачи а трките ќе се организирааат во два дена во зависност од возрасните категории.

Пропозициите за трката :
Место на одржување: Стар Дојран на 29 и 30 мај (сабота и недела).Стартните броевите по категории ќе се поделат на 28 мај на плоштадот позади главната зграда на Општина Дојран. Истите ќе може да се подигнат индивидуално или преку тренерите кои имаат можност да ги подигнат сите пакети за својот клуб, според протоколот. (Спортистите треба да обезбедат сопствена заштитна маска (со покриени уста и нос) и гумени ракаваци за една употреба и се должни да ги носат при подигнување на стартните пакети).

Распоред на трките по категории

29. мај сабота

Категорија: Деца 2
8:30 ч. – Отварање на боксот, термален скрининг и дезинфекција;
8:30-8:50 ч. – Загревање за пливање;
8:55 ч. – Поставување за старт, според протоколот;
9:00 ч. – Старт.

Категорија: Деца 1
10:00 ч. – Отворање на боксот, термален скрининг и дезинфекција;
10:10-10:20 ч. – Загревање за пливање;
10:25 ч. – Поставување за старт, според протоколот;
10:30 ч. – Старт во бранови

30. мај недела

Категорија на: Сениори/ки Јуниори/ки,Кадети/ки и Мастерс

8:15-8:50 ч.- Отворање на боксот, термален скрининг и дезинфекција;
8:30-8:45 ч. – загревање за пливање;
8:55 ч. – Поставување за старт според протоколот;
9:00 ч.- Старт.

Лимитот на трката е до 10:40 часот во делот од пливањето и велосипедизмот.

Право на учество имаат регистрираните спортисти во ТФМ (членови на клубовите) и рекреативните натпреварувачи. Спортистите мора да бидат осигурани и лекарски прегледани. (Обврска на клубовите). Спортистите кои немаат осигурување и лекарски преглед, потпишуваат изјави дека настапуваат на сопствена одговорност.

Мапите со насоки на движење за сите делници од трката. Маршутата ќе биде појаснета и пред самиот настан. Боксот (транзицијата), ќе биде поставен на главниот плоштад позади Општината во Доран, популарно место наречено “под Јаворот”.

Previous Денови на жалост во Општина Дојран

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Општина Дојран 2023 - Сите права се задржани

Accessibility