Економските советници при Министерството за надворешни работи кои наскоро ќе не претставуваат во нашите дипломатско – конзуларни претставништва во Абу Даби, Минхен, Варшава и Анкара беа на работна посета во Општина Дојран.
Пред нив беа презентирани капацитетите и потенцијалите на Дојран, а секако беа разгледани можностите за развој и инвестиции во туризмот, зголемување на капацитетите во индустријата и инвестиции во земјоделството, особено изнаоѓање на нови пазари за пласман на овошје и зеленчук.
Беше презентирано и учеството на Република Северна Македонија на Expo 2020 Dubai, каде ќе се претставува и Општина Дојран.
Присуствуваа и претставници од стопанскиот сектор кои дејствуваат на територијата на нашата општина, разговараа за можност за зголемување на нивните капацитети и изнаоѓање на нови партнери за соработка.
Previous Одложено првото прскање против возрасни комарци во општините во Југоисточниот регион

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility