Ден: д.м.г

Потпишан договор за изградба на пешачка патека со паркинг места

На одржаната четвртата редовна седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион и конститутивната седница на Советот за социјална заштита на Југоисточниот плански регион беше потпишан договорот со #ЈИПР за уредување на туристичка патека од ресторан Гранико до ГП Дојран.
Во проектот се предвидува
➡️Расчистување и уредување
➡️Обележување на паркинг места
➡️Изградба на пешачка патека во должина од 1.285 метри.
Со овој проект ќе се развие нова туристичка зона во општината, ќе се создаде нов простор за рекреација на мештаните, а секако и на туристите.