По повод 5-ти Ноември, денот на ослободувањето на општина Дојран, чест и задоволство ни е да упатиме јавна покана до сите вас, заедно да го одбележиме значајниот празник за нашата општина во петок (04.11.2022 година). По тој повод, ќе оддадеме почит на борците од НОБ со положување на свежо цвеќе пред спомен обележјата во Нов и Стар Дојран и со пригодни зборови ќе искажеме благодарност за нивните дела и придонесот кој го дале за нашиот Дојран.
Во знак на благодарност за посветеност во работењето за висок профисонализам и поддршка во реализација на проекти на поединци ќе им бидат доделени благодарници.
Агенда
09.30 часот – Свечена седница на Советот на општина Дојран.
10. 15часот – Положување свежо цвеќе пред спомен обележјето во Стар Дојран, Градски парк.
11.00 часот – Крос на учениците од О.О.У “Кочо Рацин” Нов Дојран.
11.15 часот – Положување свежо цвеќе пред спомен обележјето во Нов Дојран.
11.30 часот – Доделување награди за учениците од О.О.У “Кочо Рацин” Нов Дојран.
Previous Интервју со Мирјана Јовеска, новинар

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility