Градоначалникот на Општина Дојран, заедно со Директорот на Центарот за развој на Југоисточен плански регион – Ѓоко Камчев го потпишаа Договорот за партнерство во реализација на проектот ,,Туризмот – иднината на регионот”.

Со овој проект ,,Туризмот – иднината на регионот” ќе се реализираат повеќе активности меѓу кои:

-Оформување на траса за велосипедска патека во должина од 16км во склоп на ,,Фронтовата линија”, нејзино одбележување и маркирање;
-Набавка на 20 електрични велосипеди;
– Две смарт табли со информативни содржини;

Средствата во износ од 6.657,840 денари, се обезбедени од Бирото за регионален развој и учество на Општина Дојран.

Со создавањето на нови и дополнителни туристички содржини, создаваме алтернативен туризам кој ќе и донесе на Општина Дојран поголем број на посетители и надвор од летната сезона.

Previous Јавна трибина – Дојранско Езеро – состојби и предизвици

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility