Општина Дојран има со кого да се гордее!
За нецела година од постоењето на карате клубот “Дојран”, со редовни и посветени тренинзи и со голема упорност и залагање на претседателката и основач на карате клубот “Дојран”, Лилиана Упчева, децата се закитија со 5 ЗЛАТНИ и 4 СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ на 47миот WADOKAI ЕВРОПСКИ ШАМПИОНАТ!
Во КАТА ТЕАМ 8-9 години – ПРВО МЕСТО, ЗЛАТЕН МЕДАЛ
КUMITE ТЕАМ 10-11 години – ВТОРО МЕСТО, СРЕБРЕН МЕДАЛ
KUMITE 10-11 +40 – ПРВО МЕСТО, ЗЛАТЕН МЕДАЛ
Два СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ 8-9 години
Градоначалникот Ангов рече дека е голема честа да биде посетен од Европските клупски шампиони во карате до 11 годишна возраст со нивниот тренер.
На средбата, тој и додели плакета на Лилиана Упчева, претседател и тренер на карате клубот “Дојран”, како и опрема за младите и надежни каратисти.
На средбата се разговараше за иднината на карате клубот, потребите на младите спортисти и идните активности на клубот.
Децата се гордост на едно општество.
Нивните успеси неизмерно не радуваат и нам возрасните.
Токму затоа од се срце ги поддржуваме сите деца кои имаат афинитети за спорт, музика, литературно и уметничко творење.
Општината е секогаш отворена и подготвена за соработка, поддршка и промоција на талентираните млади луѓе кои живеат и творат на територијата на Општина Дојран, истакна на крај од средбата градоначалникот Анго Ангов.
Previous Заклучоци и препораки од трибината – “Дојранско Езеро – состојби и предизвици”

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Општина Дојран 2023 - Сите права се задржани

Accessibility