Токму денес, на големиот христијански празник Свети Никола, Градоначалникот на Општина Дојран ги посети најмалите жители во општината, децата од ЈОУДГ “Кокиче” Нов Дојран.
Среќата која се чувствува во воздухот, ведрината, прекрасните детски насмевки и радоста во градинката беа надополнети со пригодни празнични подароци и присуството на Дедо Мраз.
Вистинско задоволство е да се гледаат веселите детски лица, бидејќи ништо друго не носи толку голема среќа како радоста на оние кои ги сакаме најмногу.
Затоа што Свети Никола, меѓу другото се смета и за заштитник на децата, им посакуваме на сите деца и на нивните родители многу радост и среќа, здравје и дом исполнет со мир, спокојство и убавина.
Воедно, со овие прекрасни, весели фотографии од нашите деца ви посакувам честит празник и вечно и благословено име на сите кои денес го чествуваат големиот светец – Свети Никола.
Previous Пет златни и четири сребрени медали за карате клубот “Дојран” на 47миот Европски карате шампионат

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility