Главна цел на општина Дојран е да служи во корист на граѓаните и да ги застапува нивните интереси и приоритети. Затоа со учество на граѓаните, преку испраќање на своите идеи и предлози го изработивме буџетот на општина Дојран за 2023 година.
Со 8 (осум) гласа ЗА и 1 (еден) воздржан беше изгласан Буџетот за 2023 година.
Буџетот e развоен со развојни компоненти и многу капитални инвестиции кои го следат трендот на раст и развој на општина Дојран, а воедно ќе придонесат за подобрување на квалитетот на животот на граѓаните и развој на општината.
Годинава, Буџетот на општината има развојна компонента, 70% од Буџетот е за развојни цели, додека 30% се определени за тековно – оперативни трошоци.
Општина Дојран, заедно со сите населени места, со новиот буџет сигурно чекори кон својот нов, модерен лик.
✅Граѓански буџет
✅Од граѓаните, за граѓаните
Previous Подароци за дечињата од ЈОУДГ “Кокиче” Нов Дојран

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility