На вториот ден на саемот за туризам во Белград, градоначалникот Ангов имаше можност да се сретне со државниот секретар на Министерството за туризам и млади – г-дин Урош Кандиќ.

Беше разговарано на повеќе теми, но главниот акцент е ставен на туризмот и потенцијалот кој го има Дојран. Разговарано е за она кое е интересно да се понуди на српските тур оператори како би привлекле повеќе туристи токму во нашиот бисер – Дојран.

Презентирани се бројните туристички капацитети со кои располагаме,започнувајќи од хотелите, приватните апартмански сместувања, бунгаловите и можноста за кампинг туризмот.

Спомената е можноста за дополнителна промоција и соработка надвор од саемските денови, како и опционално да се вклучат повеќе тур оператори, се со цел да се привлечат повеќе туристи во нашиот Дојран надвор од летната туристичка сезона.

Самиот државен секретар истакна дека овогодинешниот саем за туризам во Белград е одлична можност за промоција на Општина Дојран, а истиот генерално ќе биде насочен кон зајакнување и обновување на туристичката средина, како и промоција на трендови и иновации кои ќе ја обликуваат иднината на туристичката индустрија.

Со учество на овогодинешниот 44ти саем за туризам во Белград ќе започне бран на нова енергија за туризмот во регионот. Преку воспоставување контакти и вмрежување на учесниците ќе се следи правецот на постигнување подобри бизнис, односно туристички резултати за нашиот прекрасен Дојран.

Previous Општина Дојран се приклучува кон донаторските акции за помош на Р. Турција и Сирија

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility