🍀Општина Дојран денеска се вклучи во пролетниот дел од најголемата акција за чистење „Генералка викенд 2023”

🍀Во акцијата се вклучија вработените во општина Дојран, учениците и наставниците од ООУ „Кочо Рацин“-Нов Дојран, Здружение на жени „Дојрана“, Здружение на пензионери Дојран, ЈПКД „Комуналец-Полин“ и добронамерни граѓани и посетители на Дојран. Особена чест ни претставува што на акцијата се приклучи и пратеничката Драгица Ѓавочанова.

🍀Акцијата со чистење се одвиваше на неколку локации во градот која имаше цел да се подигне јавната свест за собирање и рециклирање на отпадот и позитивно зачувување на животната средина.

🍀ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД инспирира промени, повикува на единство за нешто што е важно и во заеднички интерес на сите нас, а тоа е чист воздух, чиста почва и чиста вода.

Previous Известување за дезинсекција против ларви од комарци

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility