Ученици од О.О.У „Кузман Јосифовски Питу” Скопје, беа во посета на Дојран.

Освен што децата се запознаа со убавините на нашата општина, научија повеќе за богатата историја, култура и традиција на Дојран и дојранско, тие имаа можност одблиску да видат како функционира една локална самоуправа и да добијат одговори на прашањата кои ги интересираат.

Остроумноста на децата, нивните интересни и мудри прашања беа за пофалба, а јас со задоволство одговарав на секое од нив.

Се надевам дека наскоро повторно ќе се видиме во Дојран.

Општина Дојран освен за локалното население, прашаањата на заинтересираните граѓани и туристи, во секое време е отворена и за посета на ученици од сите краеви на нашата држава.

Овде сме да помогнеме, да посочиме, да научиме.

Задоволство ни е да ги слушнеме сите граѓани, а посебна радост ни претставува кога ќе не посетат ученици кои со љубов се интересираат за нашиот бисер – Дојран.

Previous Генералка викенд

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility