Започна реализацијата на целосна канализациона мрежа во село Црничани.

Со реализацијата на овој зафат, се решава еден од круцијалните проблеми и барања на жителите од ова населено место.

📌Средствата во износ од околу 18 милиони денари се обезбедени од Владата на Р.С Македонија и Влада на Р. Словенија преку ЦМСР Словенија.

📌Веќе е завршена и тендерската постапка за проектна документација за изградба на двете мини прочистителни станици во с.Фурка и Црничани, а веднаш потоа и нивна изградба со што ќе се стават канализационите мрежи во функција, во двете населени места.

📌Имплементацијата на комплетна канализациона мрежа во селото Црничани не само што решава суштински проблем за жителите, туку и значително придонесува за заштита на животната средина.

Previous Дојран- Smart City

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Општина Дојран 2023 - Сите права се задржани

Accessibility