Во чест на 5ти Ноември, а со благородна мисла да им оддадеме почит на нашите предци, кои ни овозможија да живееме живот во слобода, благосостојба, љубов, со многу сонце и цвеќиња, решивме годинава празникот да го одбележиме започнувајќи од денес, па се до недела.

Традиционално, децата од О.О.У “Кочо Рацин” Нов Дојран, трчаа крос, ги покажаа своите уметнички и литературни таленти, положивме свежо цвеќе пред спомен обележјето во Нов Дојран и доделивме плакета за особен придонес во развојот на каратето како спорт во општина Дојран на Лилиана Упчева која неуморно тренира со децата од општината и покажува големи успеси како на државни така и на меѓународни карате натпревари.

Одбележувањето на празникот продолжува и утре, кога нашата општина ќе ја посети делегација од Р. Словенија, а завршува во недела со свечена седница на Советот на општината и положување на свежо цвеќе на спомен обележјето во Стар Дојран.

За нас, 5ти Ноември е повеќе од празник, 5ти Ноември е симбол на слободата, симбол на сплотеноста, непокорноста и ненадминливата желба за живот, правда и право на среќа!

Previous Јавен повик за финансирање на спортските и културните активности од Буџетот на Општина Дојран за 2024 година

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility