Во организација на Биатлон федерација на Р.С Македонија, во хотел Романтик- Дојран се одржа панел дискусија на тема “Родова еднаквост на жените во спортот-можности и предизвици”.

Целта на настанот е преку позитивни примери на спортските работнички да се покаже дека со напорна работа и труд може да се биде успешен и во спортот и во државата, но и надвор од неа, а при тоа да не е важен полот.

Спортската Биатлон федерација продолжува со своите приоритетни заложби за унапредување на родовата еднаквост во спортот во нашата држава, како и унапредување на положбата на спортските работници.

Во периодот што следува со низа на активности и настани активно ќе се дава поддршка на жените во спортот.

Previous Формулар за доставување коментари и предлози за Контролната листа на ПУЖССА за проектот „Реконструкција на локалните улици „Никола Карев“, „Јане Сандански“, „Илинденска“ и „Вељко Влаховиќ“ со краци во н.м. Стар Дојран, Општина Дојран

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility