Градоначалникот Анго Ангов, заедно со Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска потпиша договор за реконструкција и адаптација на Домот на култура во село Фурка.

Општина Дојран аплицираше на огласот објавен од Министерството за култура, а преку програмата за капитални дотации за инвестициони проекти од областа на културата и беше избрана меѓу единаесетте проекти од оваа програма.

Проектот опфаќа повеќе фази- фаза на отстранување, санација и адаптација на дел од објектот како младински културен центар, како и целосно партерно и хортикултурно уредување на просторот околу објектот со дополнителни содржини.

Оваа година, исто така со средства од буџетот на општина Дојран, ќе се изврши и внатрешна реконструкција на Домот на културата во Нов Дојран, односно продолжување на веќе започнатото, со што конечно по долги години ќе имаме нова и модерна сала за културни манифестации и настани.

Previous Одлука за избор на кандидати за унапредување на административен службеник по интерен оглас бр.01/2023 во Општина Дојран

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Општина Дојран 2023 - Сите права се задржани

Accessibility