Викендот на 15ти и 16ти јуни во организација на Триатлон федерација на Македонија и Општина Дојран, се одржа  Национално триатлон првенство, во категории Сениори, Јуниори, Мастерс, Кадети, Деца 1 и Деца 2.

На триатлонот учествуваа натпреварувачи кои се членови во триатлон клубови, но и рекреативци кои немаат членство во клуб.

Триатлонот во Македонија за прв пат беше промовиран од страна на спортскиот работник Ѓорги Кузмановски во 1994 година, кога беше организиран натпревар на езерото Треска. Во годините потоа, триатлон спортот стана се попопуларен во земјава, и се отворија повеќе клубови.

Триатлон Федерацијата пак е основана во 2001 година, и за претседател беше избран основоположникот Кузмановски. Во 2016 година тој беше промовиран за почесен претседател на Триатлон Федерацијата, а се до неговата смрт во 2022 година, на 80-годишна возраст, беше присутен на триатлоните во земјава, давајќи им поддршка на натпреварувачите.

Previous Прва Теристична Дезинсекција

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility