✨️Дојран Гурман Фест 2024✨️– гастрономско патување низ вкусовите на традиционалната кујна од Дојран приготвени од вештите раце на жените од “Здружение на жени-Дојрана” кои придонесоа овој фестивал да се искачи на уште повисоко ниво и да измами насмевки на сите посетители.

За фестивалот да биде уште побогат и пораскошен се погрижија “Распеани Дојранчанки”, Мишко Крстевски, Игор Џамбазов, фолклорниот ансамбл “Мегдан” и студио М.

За првпат оваа година, фестивалот имаше и хуманитарен карактер каде што на поставениот штанд сите можеа да донираат за прекрасниот Андреј.

За првпат оваа година, фестивалот имаше и хуманитарен карактер каде што на поставениот штанд сите можеа да донираат за прекрасниот Андреј.

Со „Дојран гурман фест“, како заштитен знак на Дојран и официјално започна летната сезона промовирајќи го нашиот Дојран како место со вкусна храна, чист воздух, прекрасна природа и медитеранска клима.

Previous Национално Триатлон Првенство – Дојран 2024

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility