По надминување на сите имотно-правни и административни проблеми, конечно започна изградбата на нова пречистителна станица за третман на отпадните води, децениски проблем кој го мачеше Дојран и со овој еколошко-капитален проект ја решаваме најголемата проблематика за заштита на Дојранското Езеро.

Средствата во износ од 188 милиони денари за изградба на новата пречистителна станица и санација на колекторскиот систем се обезбедени со одлука на Влада од 2020, 2021 и 2023 година заедно со Министерството за животна средина и просторно планирање, како и дополнителните 78 милиони од Словенска амбасада во соработка со невладината организација “Милиеуконтакт”.

ИНВЕСТИРАМЕ ВО ДОЈРАН И КРЕИРАМЕ ПОДОБРА ИДНИНА ЗА НАС И ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

Previous Извештај од тестирање- Здравствена безбедност на водата од Дојранското Езеро

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility