август 27, 2022

ЈЗУ Центарот за јавно здравје од Велес, Р.С Македонија е акредитирана лабораторија која редовно, долги години наназад прави анализи на здравствената безбедност на водата од Дојранското Езеро. Во прилог се официјалните документи, односно последните резултати од примероци земени 19.07.2022ра година и од 10.08.2022ра година.

Мерните места каде се земени примероците за испитување се: Градска плажа Стар Дојран, плажа Полин и плажа Гранико.

Примероците земени од двата наведени датума, од испитаните параметри се покажува дека водата е во одлична состојба и истата не се одразува штетно по здравјето на луѓето, т.е може да се користи за капење и рекреација на луѓето.

  • JZU-Veles-1.jpg jpg (2422kb)
  • JZU-veles-2.jpg jpg (2976kb)
  • JZU-Veles-3.jpg jpg (2916kb)
  • JZU-Veles-4.jpg jpg (2873kb)
  • 19..07.2022.jpg jpg (187kb)
  • 19.07..2022.jpg jpg (185kb)
  • 19.07.2022..jpg jpg (157kb)
  • 19.07.2022.jpg jpg (125kb)

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility