Ден: д.м.г

Промовирани потенцијалите за инвестирање во Дојран пред економските советници при МНР

Економските советници при Министерството за надворешни работи кои наскоро ќе не претставуваат во нашите дипломатско – конзуларни претставништва во Абу Даби, Минхен, Варшава и Анкара беа на работна посета во Општина Дојран.
Пред нив беа презентирани капацитетите и потенцијалите на Дојран, а секако беа разгледани можностите за развој и инвестиции во туризмот, зголемување на капацитетите во индустријата и инвестиции во земјоделството, особено изнаоѓање на нови пазари за пласман на овошје и зеленчук.
Беше презентирано и учеството на Република Северна Македонија на Expo 2020 Dubai, каде ќе се претставува и Општина Дојран.
Присуствуваа и претставници од стопанскиот сектор кои дејствуваат на територијата на нашата општина, разговараа за можност за зголемување на нивните капацитети и изнаоѓање на нови партнери за соработка.

Одложено првото прскање против возрасни комарци во општините во Југоисточниот регион

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека СЕ ОДЛОЖУВА првото прскање против возрасни комарци кое беше предвидено да се изврши на 07,08,09 Јуни 2021 година.

Прскањето се одложува поради неповолни временски услови т.е појава на врнежи во предвидениот период, а за спроведување на планираното прво прскање против возрасни комарци, граѓаните од Југисточниот регион ќе бидат дополнително известени.