Ден: д.м.г

Општина Дојран за прв пат од своето постоење набави возило за брза помош

Општина Дојран за прв пат од своето постоење обезбеди комплетно ново амбулантно возило.

Возилото за брза помош ќе биде постојано достапно и на располагање за жителите од Општина Дојран кои имаат потреба од брза интервенција.
Со оваа набавка дополнително се зајакнуваат капацитетите за транспорт на пациенти и се овозможува побрз и полесен пристап на пациентите до потребните здравствени услуги, особено што станува збор за пациенти во животозагрозувачка состојба, кога брзата реакција е од витално значење.
Амбулантното возило исто така ќе биде од голема помош во месеците кога Општина Дојран има зголемен број на туристи и посетители.
Во случај на итни здравствени интервенции жителите на општината, но и туристите ќе имаат брз, сигурен и безбеден здравствен транспорт.
Градоначалникот Ангов изрази особена благодарност до транспортната фирма Руски транс за донацијата и секако им се заблагодари на министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче и директорот на ЈЗУ здравствен дом со проширена дејност Гевгелија, г-дин Митко Крџев за нивното присуство на примопредавањето на амбулантното возило.
Новото амбулантно возило е со целосна високостандардна медицинска опрема.