Ден: д.м.г

Пет златни и четири сребрени медали за карате клубот “Дојран” на 47миот Европски карате шампионат

Општина Дојран има со кого да се гордее!
За нецела година од постоењето на карате клубот “Дојран”, со редовни и посветени тренинзи и со голема упорност и залагање на претседателката и основач на карате клубот “Дојран”, Лилиана Упчева, децата се закитија со 5 ЗЛАТНИ и 4 СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ на 47миот WADOKAI ЕВРОПСКИ ШАМПИОНАТ!
Во КАТА ТЕАМ 8-9 години – ПРВО МЕСТО, ЗЛАТЕН МЕДАЛ
КUMITE ТЕАМ 10-11 години – ВТОРО МЕСТО, СРЕБРЕН МЕДАЛ
KUMITE 10-11 +40 – ПРВО МЕСТО, ЗЛАТЕН МЕДАЛ
Два СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ 8-9 години
Градоначалникот Ангов рече дека е голема честа да биде посетен од Европските клупски шампиони во карате до 11 годишна возраст со нивниот тренер.
На средбата, тој и додели плакета на Лилиана Упчева, претседател и тренер на карате клубот “Дојран”, како и опрема за младите и надежни каратисти.
На средбата се разговараше за иднината на карате клубот, потребите на младите спортисти и идните активности на клубот.
Децата се гордост на едно општество.
Нивните успеси неизмерно не радуваат и нам возрасните.
Токму затоа од се срце ги поддржуваме сите деца кои имаат афинитети за спорт, музика, литературно и уметничко творење.
Општината е секогаш отворена и подготвена за соработка, поддршка и промоција на талентираните млади луѓе кои живеат и творат на територијата на Општина Дојран, истакна на крај од средбата градоначалникот Анго Ангов.