Зошто обожуваме спорт? Забава, атмосфера, возбуда, адреналин!

Токму тоа, но и многу повеќе ќе почувствувате доколку одлучите да им дадете поддршка и да ги проследите малите олимписки игри кои денес и утре, 18ти и 19ти мај се одржуваат во нашиот Дојран, во Богданци и Валандово.

Мали олимписки игри е најголемиот и најмасовен спортски настан за учениците од основните училишта.

Ќе се натпреваруваат околу 500 ученици од 40 основни училишта, во 5 спортски игри:

кошарка, ракомет, одбојка, футсал и фудбал

(машки/женски).

“Оној кој не е доволно храбар да превзема ризици, нема ништо да постигне во животот”, рекол легендарниот Мохамед Али.

Ризиците кога станува збор за спортот, се секогаш прифатливи.

Да ги поддржиме натпреварувачите на малите олимписки игри. Денес и утре со сето срце да навиваме за големи спортски достигнувања!

Previous Ученици од О.О.У „Кузман Јосифовски Питу” Скопје во посета на Дојран

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility