📌Завршена е целосната канализациона мрежа во с.Црничани, која е финансирана со средства од Влада на Р.С. Македонија, Министерство за животна средина и просторно планирање и Центарот за меѓународна соработка и развој на Р. Словенија.

📌Изградена е канализациона мрежа во должина од 1988 метри, плус изведени приклучоци за секое домаќинство. Износот за реализација на овој проект е 17.481.491 денари. Ова беше едно од главните побарувања на жителите во с.Црничани.

📌Со реализацијата на канализационите мрежи во селата Фурка и Црничани следува изградба на мини пречистителни станици, кои во моментов се проектираат, а средствата се веќе обезбедени од Влада, МЖСПП и ЦМСР на Р. Словенија.

📌Барањата на граѓаните на општина Дојран се наш врвен приоритет, продолжуваме со уште посилен интензитет во периодот што доаѓа.

#Градимепоплан

#Дојрансесакасодела

Previous Потпишани два договори со Бирото за регионален развој во Владата на Р.С. Македонија

Заследете не

Кеј 5-ти Ноември бб
1487 Стар Дојран,

Пон – Петок
07:30 – 15:30

Приемни денови

Одделение за даноци, такси и други приходи и Данок на имот – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Одделение за урбанизам – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Комунално одделение – секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот

Новости и ажурирања

Најновите вести, написи и ресурси на Општина Дојран, испратени директно до вашата е-маил адреса.

Accessibility